این مقاله را به اشتراک بگذارید
از عوامل اثرگذار بر زمان تعویض صفحه کلاچ برخی مانند اسیرشدن در ترافیک و ناگزیربودن به گرفتن کلاچ از کنترل تان خارج هستند. اما برخی دیگر مانند سوارنکردن تعداد زیاد سرنشین میتوانند عمر صفحه کلاچ را بیشتر کنند. نشانه هایی وجود دارد که به شما میگوید باید به فکر تعویض صفحه کلاچ باشید.
سفتی پدال کلاچ
زمانی که پدال کلاچ سفت و خشک میشود نشانهای از فقدان حالت ارتجاعی و فنری پدال است و تلویحا به شما میگوید که باید آستینها را برای عوضکردن صفحه کلاچ بالا بزنید.
پرش پا و صدای دنده
زمانی که گرد پیری و استهلاک به قامت صفحه کلاچ مینشیند، در هر بار رهاکردن پدال آن، پای شما هم در حرکتی سرعتی به عقب پرتاب میشود. یکی دیگر از نشانههای نیاز به تعویض صفحه کلاچ سروصدایی است که دندهها در هنگام عوضکردن به وجود میآورند.
بخوانید: تشخیص زمان تعویض تسمه تایم
عدم ارتباط مناسب بین دور موتور و سرعت
با استهلاک و تخریب صفحه کلاچ، زمانی که خودرو در حرکت است، دور موتور افزایش پیدا میکند اما سرعتی در شأن و متناسب با آن به وجو دنمیآید. یعنی نسبت افزایش سرعت در مقایسه با دور موتور پایینتر است. این هم نشانهای دیگر از نیاز به تعویض صفحه کلاچ به شمار میرود.
سخت شدن تعویض دنده
در دنیای رانندگی میگویند: دنده درست جا نمیره . جا نرفتن درست دنده یا سختشدن تعویض دنده هم از نشانههای آن است که صفحه کلاچ نفسهای آخرش را میکشد.
لرزش خودرو در شروع حرکت
زمانی که خودرو شروع به حرکت میکند، در همان آغاز کار )یعنی وقتی که آن را در دنده یک میگذارید) و با رهانمودن کلاچ، اتاق خودرو به لرزش درمیآید. این هم یعنی صفحه کلاچ شما مستهلک و خراب شده است.
خاموش نشدن خودرو
یکی دیگر از علائمی که احتمال تمامشدن صفحه کلاچ را گزارش میکند، خاموشنشدن خودرو در زمانی است که آن را در دنده دو قرار میدهید و به حال خود رها میکنید. خاموشنشدن خودرو و حرکت کردن آن به معنای تمامشدن صفحه کلاچ است. در صورت خاموششدن خودرو یعنی هنوز زمان تعویض فرا نرسیده است.