این مقاله را به اشتراک بگذارید
در این راهنما در مورد دلایل کم شدن شتاب خودرو به ارائه نکاتی می پردازیم. کم شدن شتاب خودرو بعد از گذشت مدت زمانی به چشم می آید. در این بخش مهمترین دلایل کاهش شتاب خودرو را گردآوری کرده و با شما به اشتراک می گذاریم.
چرا شتاب خودرو به مرور زمان کم می شود؟
- ۱.کثیفی فیلتر هوا
- ۲.نقصفنی در انژکتور
- ۳.نقصفنی در سوپاپ
- ۴.نقصفنی در پمپ بنزین
- ۵.نقصفنی در سیم گاز
- ۶.ایراد در شمع خودرو
- ۷.ایراد در مبدل کاتالیسیتی
- ۸.ایراد در رینگ
- ۹.ایراد در استپر
- ۱۰.کیفیت پایین روغن
- ۱۱.تنظیم نبودن تسمه تایم
- ۱۲.استفاده از لاستیک نامناسب
- ۱۳.کیفیت پایین سوخت
کثیفی فیلتر هوا از دلایل کاهش شتاب خودرو
اگر بعد از مدتی از کارکرد خودرو متوجه کاهش شتاب شدید بهتر است فیلتر هوا را بازرسی کنید. فیلتر هوای خودرو نقش مهمی در ورود هوا به منیفولد ورودی دارد. به خاطر داشته باشید که موتور به میزان کافی به سوخت و هوا برای احتراق نیاز دارد اگر فیلتر هوا مسدود باشد و نتواند میزان کافی هوا به سیلندر وارد کند پس به مرور قدرت و توان موتور کم می شود.
ایراد در انژکتور
از دیگر دلایل رایج کم شدن شتاب و قدرت خودرو کثیف بودن انژکتور است. انژکتور وظیفه پاشش سوخت به سیلندر را برعهده دارد. کثیف شدن انژکتور و یا ایراد در قطعات آن منجر به کاهش پاشش سوخت می شود. همان طور که در بالا بیان شد موتور به مخلوط معینی از سوخت و هوا برای احتراق و حرکت سیلندر نیاز دارد. اگر انژکتور نتواند میزان سوخت مورد نیاز سیلندر برای احتراق را فراهم کند از این رو موتور قدرت سابق خود را نخواهد داشت.
نقص در سوپاپ ها یکی از دلایل کم شدن شتاب خودرو
سوپاپ ووردی نقش ورود هوا از منیفولد به محفظه سیلندر را برعهده دارد. مسدود شدن یا شکستگی سوپاپ ها و یا لقی آن ها می تواند در ورود هوا به داخل سیلندر اختلال ایجاد کند. موتور که برای احتراق و تولید قدرت نیاز به هوا وسوخت کافی دارد در صورت خرابی سوپاپ ها قادر نیست مانند گذشته توان بیشتری تولید کند.
نقص در پمپ بنزین از دلایل کاهش شتاب خودرو
پمپ بنزین سبب پمپاژ بنزین با قدرت زیاد به سمت لوله سوخت رسانی و در نهایت انژکتور می شود. اگر پمپ بنزین شکسته باشد نمی تواند بنزین را به قدرت کافی به انژکتور برساند و در نتیجه موتور خودرو با کاهش سوخت مواجه می شود. این امر در سربالایی ها خود را بیشتر نشان می دهد.
نقص در سیم گاز از دلایل کاهش شتاب خودرو
سیم گاز به دریچه ورود هوا وصل است. زمانی که راننده پای خود را روی پدال گاز فشار می دهد؛ هوای بیشتری به سیلندرها باید وارد شود. شل شدن سیم گاز سبب می شود تا دریچه هوا به اندازه کافی باز نشود و در نتیجه هوا به اندازه کافی به سیلندر نمی رسد. در صورت نبود هوای کافی درون سیلندر، موتور قدرت احتراق قبل را نخواهد داشت.
مشکل در شمع خودرو از دلایل کاهش شتاب خودرو
شمع ماشین نقش جرقه برای احتراق سوخت و هوا را برعهده دارد. در صورتی که شمع ماشین جرقه کافی تولید نکند، احتراق ناقص رخ می دهد و در نتیجه شتاب خودرو کم می شود. کثیفی الکترود ها یا ایراد در رسیدن جریان برق به شمع از دلایل خرابی شمع است. شمع ماشین بر اثر آلودگی قادر نیست تا جرقه کاملی را تولید کند و در نتیجه مخلوط سوخت و هوا به خوبی منفجر نمی شوند و پیستون تا انتها به سمت پایین رانده نمی شود.
در این مقاله میتوانید علائم خرابی شمع را مطالعه کنید
ایراد در مبدل کاتالسیت
از دیگر مواردی که سبب کاهش شتاب ماشین در گذشت زمان می شود، خرابی مبدل کاتالسیت است. مبدل کاتالیست سبب تبدیل گازهای سمی به گازهای غیر سمی می شود و از این رو نقش مهمی در خوردو برعهده دارد. مسدود شدن مبدل کاتالیستی و یا ایراد در ساختار آن سبب می شود تا گازها به درستی تبدیل نشوند و یا در مسیر اگزوز به دام بیفتند که در این صورت تنفس موتور با مشکل مواجه می شود زیرا گازهای سمی مجدد به سیلندر وارد می شوند و عمل احتراق را مختل می کنند.
مشکل در رینگ پیستون
اگر رینگ پیستون شل شده باشد و یا ترک بردارد سبب نشتی هوا و روغن به داخل سیلندر می شود که این امر به تدریج از قدرت موتور می کاهد.
مشکل در استپر موتور
استپر موتور نقش مهمی در تنظیم هوای ورودی برعهده دارد. اختلال در عملکرد استپر موتور عامل مهمی در کاهش شتاب و قدرت ماشین است. استپر موتور سبب تنظیم دور موتور در حالت دور آرام موتور می شود. دور آرام منظور زمانی است که پدال گاز فشرده نمی شود. در زمانی که پدال گاز فشرده نمی شود باید هوای کافی به موتور برسد تا تنفس موتور با مشکل مواجه نشود، استپر این نقش را برعهده دارد.
کیفیت پایین روغن موتور
روغن موتور نقش روانکاری و خنکاری قطعات موتور را برعهده دارد. در صورتی که روغن موتور قادر به روانکاری قطعات موتور نباشد، در نتیجه برخوردهای مداوم قطعاتی مانند پیستون و سیلندر با هم و شاطون با میل لنگ، ایراداتی در ساختار آن ها ایجاد می شود. همچنین اگر روغن موتور مرغوب نباشد نمی تواند به خوبی گرمای قطعات را جذب کند و از این رو دمای زیاد به قطعات موتور آسیب وارد می کند. در صورتی که از روغن موتور بی کیفیت استفاده شود، به مرور شتاب ماشین کاهش می یابد.
تنظیم نبودن تسمه تایم
تسمه تایم نقش مهمی در تایمینگ موتور برعهده دارد. تایمینگ یعنی چهار عمل (مکش، تراکم، احتراق و تخلیه) در زمان درست انجام شود. تایمنیگ توسط تسمه تایم و میل بادامک تنظیم می شود. سفت یا شل بودن تسمه تایم یا ایراد در میل بادامک و بادامک ها منجر به اختلال در تایمینگ می شود که این امر روی شتاب ماشین تاثیر منفی دارد.
برای تشخیص زمان تعویض تسمه تایم این مقاله را مطالعه کنید
استفاده از لاستیک های نامناسب
کم شدن شتاب ماشین به دلیل استفاده از رینگ یا بلبرینگ نامناسب دور از ذهن نیست. رینگ و لاستیک آخرین نقطه ای است که قدرت موتور را دریافت می کنند. اگر چرخ ها تراز و بالانس نباشند نمی توانند به درستی نیروی موتور را به لاستیک انتقال دهند و منجر به کاهش شتاب ماشین می شوند.
کیفیت پایین سوخت دلیل کاهش شتاب ماشین
کیفیت پایین سوخت و استفاده از افزودنی های غیر مجاز نقش مهمی در کاهش شتاب ماشین دارد.