این مقاله را به اشتراک بگذارید
زمان تعویض لنتترمز چرخ های جلو و عقب ماشین باهم متفاوت است. لنت ترمز چرخ های جلو زود تر نیاز به تعویض دارند اما لنت های عقب دیرتر نیاز به تعویض پیدا میکنند.
آنچه باید در مورد زمان تعویض لنت ترمز گفت
زمان تعویض لنت ترمز قابل پیش بینی هست اما نمی توان آن را دقیقا تعیین کرد به عبارتی دیگر کوتاه بودن عمر لنت ترمز یا بلند بودن عمر آن مستقیما به نوع رانندگی شما و مسیر هایی که با خودروی خود طی میکنید بستگی دارد. بنابراین اگر شما بیشتر در جاده های کوهستانی رانندگی میکنید یا سفر های شما درون شهری باشد نسبت به راننده ای که جاده های صاف و هموار را رانندگی میکند و کمتر سفرهای درون شهری دارد زودتر نیاز به تعویض لنت ترمز خواهید داشت.به عبارتی دیگر با زدن ترمز های مکرر درون شهر یا جاده، استهلاک مضاعف روی لنت ترمز شما وارد میشود بنابراین زودتر نیاز به تعویض لنت ترمز خواهید داشت.
اگر از جمله رانندگانی هستنید که پرشتاب و سریع در جاده ها رانندگی می کنید، ترمز گیری در سرعت های بالا فشار بیشتری روی لنت های ترمز شما وارد می شود و بنابراین لنت ترمز شما زودتر از حالت معمول نیاز به تعویض خواهد داشت.
لرزش پدال ترمز اولین نشانه به پایان رسیدن عمر لنت ترمز:
در هنگام رانندگی برای ترمز گیری باید پدال ترمز را فشار دهید، ممکن است به هنگام فشردن پدال، پدال ترمز شروع به لرزیدن کند که این لرزش خطر تمام شدن لنت ترمز و زمان تعویض لنت ترمز را گوشزد می کند. به عبارتی دیگر نشانه ی این است که لنت ترمز خودروی شما مستهلک شده است و باید در کوتاه ترین زمان ممکن با نمونه ای جدید جایگزین گردد.
شنیدن سر و صدا و سوت مکرر از چرخ خودرو
به هنگام رانندگی با خودروی خود ممکن است سرو صدا های غیر عادی و سوت کشیدن های مکرر از ناحیه ی چرخ به گوش تان برسد که این سرو صدا ناشی از به پایان رسیدن زمان مصرف لنت ترمز است و اگر لنت های ترمز هرچه سریعتر تعویض نکنید باعث آسیب رسیدن به دیسک های چرخ خودور شما میشود.
نامیزان شدن فرمان خودرو
اگرچه تنظیم خارج شدن فرمان خودرو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد اما از جمله این دلایل فرسوده شدن لنت ترمز است. بنابراین هنگامی که پدال ترمز را فشار می دهید و فرمان خودرو به سمت خاصی متمایل شد و همواره به آن سمت کشش داشت الزاما نشانه وجود مشکل در لنت ترمز نیست. اما بهتر است به هنگام مواجه شدن با این مشکل پیش از انجام هر کاری از سلامت لنت ترمز خود مطمئن شوید.
فعال شدن چراغ هشدار دهنده
چراغ هشدار لنت به دلایل مختلفی روشن می شود که البته سرنخ همه آنها در سیستم ترمز خودرو شماست. عمده ترین دلایل روشن شدن چراغ هشدار ترمز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمام شدن لنت ترمز و رسیدن زمان تعویض لنت ترمز
- قطع شدن سیم لنت ترمز چرخ و عدم فرستادن سیگنال به ECU خودرو
- کم بودن روغن ترمز در سیستم ترمز و احتمال نشتی روغن ترمز
- خراب بودن شاسی روی تفنگی ترمز دستی و یا بالا بودن ترمز دستی
پایین رفتن بیش از حد سطح روغن ترمز
زمانی که سطح مخزن روغن ترمز خودرو شما بیش از حد معمول پایین برود و در سیستم ترمز خودرو هم هیچگونه نشتی یافت نشود باید میزان لنت ها چک شود. زیرا جلو رفتن پیستون های ترمز در سیستم ترمز با پر شدن روغن ترمز در پشت پیستون همراه است و این امر باعث پایین رفتن سطح روغن ترمز در مخرن مربوطه خواهد شد.
بالا آمدن ترمز دستی بیش از حالت عادی
از جمله علائمی که نشان دهنده ی فرارسیدن زمان تعویض لنت ترمز عقب خودرو می باشد بالا آمدن ترمز دستی بیش از حالت عادی است .بنابراین چنانچه پس از ریگلاژ این مورد برطرف نشد باید لنت ترمز بازدید و در صورت نیاز تعویض شود.
به طور کلی در موارد ذیل نیاز است که لنت ترمز بازبینی شود و در صورت لزوم اقدام به تعویض گردد:
– ساییده شدن لنت ها تا آخر
– شنیدن صدای جیغ مانند هنگام ترمز گیری از لنت ها
– پدال گیری تا اخرین حد ممکن
– پایین آمدن روغن ترمز در مخزن روغن به سبب پر کردن جاب خالی لنت ها
– روشن شدن چراغ لنت ترمز در برخی خودروها که ECU توان تشخیص این امر را دارد
– کاهش میزان قدرت ترمز گیری
– کشیده شدن خودرو به یک طرف به هنگام ترمزگیری
– چرب شدن بیش از حد لنت ها در اثر نشتی روغن
– شکسته شدن لنت ها در اثر گرمای زیاد ناشی از ترمزهای ناگهانی و طولانی
در صورت کاهش قدرت ترمز گیری، شنیده شدن صدای جیغ هنگام ترمز گیری و غیره.. حتما نسبت به تعویض لنت ترمز های خودرو خود اقدام کنید. زیرا ممکن است خطرات جبران ناپذیری برای شما و دیگران درپی داشته باشد.