این مقاله را به اشتراک بگذارید
چه شمعی چه شمعی برای موتور خودروی من مناسب است ؟
هنگام انتخاب شمع خودرو لازم است که به چند فاکتور توجه کنید:
جنس الکترود، پایه رزوه شمع موتور، کد حرارتی، تعداد الکترود ها، نوع سر الکترود مرکزی ) مثبت (، گپ یا فاصله دو سر الکترود منفی و مثبت، نوع سوخت خودرو، تعداد سیلندر، دستی یا اتوماتیک بودن گیربکس. در واقع این موارد ارتباط عمیقی با اجزا و مشخصات فنی شمع خودرو دارند.
نقش جنس الکترود در انتخاب شمع خودرو:
وقتی میخواهید شمع خودرو انتخاب کنید باید به جنس الکترود ها توجه کنید. اگر به دنبال شمع خودرو با طول عمر بالا هستید باید یکی از شمع های پلاتینیوم یا ایریدیوم را انتخاب کنید. اگر خودروی شما به طور مرسوم و پیش فرض از این دو نوع شمع استفاده می کند، هرگز نباید از نوع دیگری برای آن استفاده کنید. استفاده از شمع های دیگر برای خودروهایی که به طور پیش فرض از این نوع شمع ها استفاده می کنند، موجب خسارت به اجزای خودرو و موتور می شود که در طولانی مدت خود را نشان می دهند.
نقش تعداد الکترودها در شمع خودرو:
معمولا شمع خودروها، از تعداد متفاوتی الکترود ساخته می شوند. نمونه هایی که چند الکترودی هستند 2 تا ۴ الکترود دارند. این گونه شمع ها برای خودرو های گازسوز یا دوگانه سوز بهتر است.
اندازه پایه در شمع خودرو:
این بخش از شمع که رزوه نیز نامید میشود به سر سیلندر متصل شده و روی آن بسته میشود به طوری که با محفظه احتراق هم سطح باشد. زیرا در صورت بلند یا کوتاه بودن بیش از حد این پایه، شمع دچار خودسوزی میشود. شمعها از نظر اندازه و قطر پایه به دو دسته پایه بلند و پایه کوتاه تقسیم میشوند که با توجه به موتور و سرسیلندر هر خودرو مورد استفاده قرار میگیرند.
کد حرارتی شمع خودرو:
هر شمع خودرو داری یک کد حرارتی است که در بازه های متفاوتی قرار دارد. معمولا این بازه بین 500 تا 800 درجه سانتی گراد است. بنابراین اگر بازه مورد نظر کمتر از 450 باشد موجب خام سوزی سوخت شده و اگر بالای 800 درجه باشد، باعث می شود که اجزای خودرو و موتور دچار خسارت شوند.
سر الکترود مرکزی مثبت در شمع خودرو:
سر الکترود مرکزی در شمع خودرو سوزنی، استاندارد و یا V شکل است.
مدل سوزنی موجب می شود که دقت و قدرت جرقه زدنی بیش از مدل های دیگر باشد.اگرچه قیمت مدل شمع سوزنی نیز گران تر از مدل های دیگر است.
بخوانید: تفاوت شمع سوزنی و معمولی چیست ؟
اندازه گپ در شمع خودرو:
اندازه گپ نیز باید در شمع خودرو استاندارد باشد. اگر این اندازه بیش از حد بلند یا کوتاه باشد باعث بروز اختلالاتی همچون احتراق ناقص، ایجاد سر و صدا در موتور و افزایش گازهای خروجی از اگزوز میشود. این اندازه به تناسب نوع موتور به صورت پیش فرض تنظیم شده است.
نوع سوخت خودرو و انتخاب شمع خودرو:
همانطور که گفته شد برای خودروهای گاز سوز بهترین انتخاب برای شمع خودرو شمع های چند الکترودی است.بنابراین نوع سوخت به کد حرارتی نیز ارتباط خواهد داشت.
تعداد سیلندر و نوع موتور خودرو:
هنگام انتخاب و خرید شمع خودرو تعداد سیلندر و نوع موتور بسیار اهمیت دارد. این دو فاکتور گویای این است که شما به چند شمع نیاز خواهید داشت.
دستی یا اتوماتیک بودن دنده یا گیربکس:
دستی یا اتوماتیک بودن دنده یا گیربکس نیز در نوع شمع خودرو بسیار اهمیت دارد.
با توجه به نوع دنده خودرو و شمعی که به طور اولیه روی آن به کار گرفته شده می توانید بهترین شمع را برای خودرو انتخاب کنید.
بخوانید: شمع های خودرو از نظر ساختار و عملکرد