این مقاله را به اشتراک بگذارید
در صورتی که شما نیز خودرو دارید به طور حتم با مشکلات خودرو روبرو شده اید. محال است که اسم شمع خودرو به گوشتان نخورده باشد. چرا که وظیفه شمع خودرو جای خودش اهمیت زیادی دارد. باید چک شود که کوچک ترین مشکل در آن وجود نداشته باشد. اکنون در ادامه به سراغ علائم خرابی شمع خودرو، نحوه عیب یابی شمع خودرو و رایجترین مشکلاتی که برای شمع خودرو ممکن است ایجاد شود؛ رفته ایم. پس برای آشنایی هر چه بیشتر شمع خودرو در ادامه همراه ما باشید. ما به دنبال آن هستیم که اطلاعات شما را در زمینه خودرو و قطعات مربوط به خودرو افزایش دهیم. اگر شما نیز تمایل به آشنایی بیشتر با لوازم یدکی خودرو هستید باما همراه باشید.
وظیفه شمع خودرو چیست؟
وظیفه شمع خودرو، به وجود آوردن شعله و انجام عمل احتراق و جرقه زنی و در یک کلام روشن کردن خودرو می باشد. که در صورت خراب شدن؛ خودرو ها قادر به روشن شدن نخواهند بود. این قطعه مهم برای روشن شدن و جرقه زنی به یک ولتاژ بالا نیاز دارد. تا به این قسمت از مقاله با وظیفه شمع خودرو آشنا شدید. اما به راستی علائم خرابی شمع خودرو چیست و چگونه می توانیم بفهمیم شمع خودرو با مشکل روبرو شده است.
نحوه عیب یابی شمع خودرو
تجزیه و تحلیل شمع خودرو وابسته به دانستن علائم خرابی آن است. به طور مثال یکی از رایج ترین روش ها در نحوه عیب یابی شمع خودرو، با دیدن ظاهر آن انجام می شود. مثلا وجود رسوبات و بنزین بر روی شمع، ترک خوردن شمع، علت سیاه شدن شمع خودرو و غیره می تواند از نشانه های خرابی شمع خودرو باشد. علاوه بر عیب یابی شمع خودرو توسط ظاهر آن باید به میزان مصرف سوخت، نحوه عملکرد موتور، بررسی چراغ های خودرو پرداخته شود. با این تکنیک ها شما می توانید از میزان خرابی و احتمال آسیب رسیدن به شمع خودروی خود مطلع شوید.
بعد از باز کردن شمع ها و قبل از تمیز کردن، شمع ها را از نظر رنگ دوده مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده تا متوجه وضعیت احتراق در سیلندرها (نسبت هوا و سوخت و جرقه شمع) شوید.
رنگ سرامیک روی محفظه احتراق
رنگ عایق سرامیکی روی محفظه احتراق، سفید متمایل به خاکستری یا خاکستری متمایل به زرد یا قهوه ایی نشان دهنده وضعیت کار موتور وانتقال حرارت مطلوب شمع میباشد.
رنگ سیاه و پر از دوده نشانه غلیظ بودن سوخت به هوا و احتمال روغن سوزی، کثیفی فیلتر هوا و غیره می باشد.
رنگ شمع روشن و سفید :نشانه رقیق بودن سوخت به هوا و متناسب نبودن سوخت مصرفی و آوانس بودن جرقه و نا مناسب بودن شمع ها می باشد.
به دلیل بالا بودن ولتاژ جرقه و عوامل دیگر توصیه می شود که شمع ها حداقل هر سال یک بار بررسی و در صورت لزوم تعویض شوند. وایرها را از سر شمع جدا کنید و اطراف شمع ها را با کمپرس باد تمیز کنید و با آچار شمع مناسب شمع را با دقت باز کنید.
بخوانید: رانمای خرید شمع خودرو
بعد از باز کردن شمع ها و قبل از تمیز کردن ، شمع ها را از نظر رنگ دوده مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده تا متوجه وضعیت احتراق در سیلندرها، (نسبت هوا و سوخت و جرقه شمع( بشوید.