این مقاله را به اشتراک بگذارید
گاز نخوردن ماشین یکی از اتفاقهای ناخوشایندی است که برخی اوقات برای خودرو رخ میدهد. دلایل مختلفی وجود دارد که میتواند باعث اختلال و مشکل برای گاز خوردن ماشین باشد. هر چقدر که بیشتر درباره امور فنی ماشین اطلاعات داشته باشید، راحتتر میتوانید در صورت بروز مشکلات آنها را برطرف کنید. در این مطب سعی داریم درباره مشکلات فنی که باعث گاز نخوردن ماشین میشود، اطلاعاتی را ارائه کنیم. با ما همراه باشید.
چرا ماشین گاز نمیخورد؟
گاز نخوردن همان حالت ناخوشایندی است که خودرو شتاب معمول خود را ندارد و هر چقدر هم که پایتان را روی پدال فشار میدهید، اتفاقی نمیافتد و شتاب خودرو تغییری نمیکند. اگر از آن رانندههایی باشید که عادت به رانندگی پرسرعت دارند، خیلی زود و بعد از فشردن پدال گاز متوجه میشوید که مشکلاتی به وجود آمده و باید پیگیریهای لازم را انجام بدهید.
همانطور که پیشتر هم گفته شد، دلایل متعددی برای گاز نخوردن ماشین وجود دارد. دلایلی که میآوریم هم میتوانند علت گاز نخوردن ماشین در مسیرهای عادی باشند و هم در سربالاییها. اجازه بدهید که به هر یک بهطور جداگانه بپردازیم:
- ایرادات بخش ECU
- کثیفشدن انژکتور خودرو
- خرابیسنسور گاز
- خرابیسنسور دور موتور
- خرابیمَپ سنسور
- خرابیسنسور هیدرولیک فرمان
- خرابیسنسور پدال گاز و کلاچ
- خرابیفیلتر هوا
- خرابیدیسک و صفحه
- خرابیاستِپِر موتور
- وجود مشکل در کمپرس سیلندر
- نامرغوببودن یا اتمام روغن موتور
- وجود مشکل و خرابی در پمپ بنزین ماشین
ایرادات بخش ECU چگونه میتواند علت گاز نخوردن ماشین باشد؟
ECU یکی از قطعات مهم در خودروهای انژکتوری میباشد. این قطعه وظیفه دارد واکنش سنسورهای داخل موتور را تنظیم نماید. اصلیترین تفاوت خودروهای کاربراتی و انژکتوری وجود قطعه کنترل الکترونیک و یا ECU میباشد. ایجاد هرگونه مشکل در این قطعه میتواند علت گاز نخوردن ماشین و یا ایجاد نوسان دور موتور در ماشین شود. در صورتی که یکی از این دو مشکل را در خودرو خود ملاحظه کردید لازم است با مراجعه به مکانیک از سالم بودن ECU اطمینان حاصل نمایید.
بخوانید: نشانه های خرابی ECU چیست؟
کثیف شدن انژکتور خودرو
اگر انژکتور خودرو شما آلوده یا کثیف شده باشد، باید این قطعه را تمیز کرد. انژکتور ماشین یک بخش بسیار حساس و ضروری است که پاکسازی آن باید توسط کارشناسها و افراد مجرب انجام شود تا از گاز نخوردن ماشین جلوگیری شود.
خرابیسنسور گاز
خودروهای اتوماتیک و انژکتوری دارای سنسورهای مختلفی هستند. یکی از اینها سنسور گاز است. معیوب بودن آن هم از عوامل مهم در گاز نخوردن خودرو به شمار میرود. سنسور گاز روی دریچه گاز و نزدیک استپر است. اگر این سنسور وجود نداشته باشد، تنظیم پاشش سوخت انژکتورها دچار مشکل میشود. سنسور گاز مسئول این است که درباره موقعیت دریچه گاز به قطعه ECU یا همان مغز متفکر خودروهای انژکتوری اطلاعرسانی کند. خرابی این سنسور میتواند روی گازخوردن ماشین اثر بگذارد. اما چه عواملی روی خرابشدن این قطعه تاثیرگذارند؟ بالاماندن دور موتور در دور پایین، دیر پایینآمدن دور موتور و ثابت ماندن دور در دور پایین از جمله دلایل خرابی سنسور گاز هستند.
خرابیسنسور دور موتور
سنسور دور موتور درباره دور لحظهای موتور به قطعه ECU اطلاعرسانی میکند. اگر این اطلاعرسانی به درستی انجام نشود، مشکلاتی در عملکرد خودرو پیش میآید که یکی از آنها گاز نخوردن ماشین است.
خرابی مپ سنسور
مپ سنسور هم مانند سنسورهای دیگر با ECU در ارتباط است و اطلاعاتی را در اختیار آن قرار میدهد اما چه اطلاعاتی را؟ این سنسور درباره هوای مکششده به ECU اطلاع رسانی میکند. اگر مپ سنسور خراب باشد، کنترلی بر میزان باز و بسته بودن دریچه هوا هم وجود نخواهد داشت و گاز خوردن ماشین با مشکل مواجه میشود.
خرابی سنسور پدال گاز و کلاچ
سنسور پدال گاز در عملکرد گاز خوردن ماشین تاثیر مستقیم دارد. اگر خرابی در سنسور پدال گاز و کلاچ وجود داشته باشد، میتواند گاز خوردن خودرو را با اختلال مواجه کند.
ایراد فیلتر هوا
فیلتر هوا خودرو در ماشینهای کاربراتوری و ماشینهای انژکتوری، نقش محافظتی برای ورود اجزای خارجی دارد تا جریان ورودی هوا به داخل خودرو کنترل شود. دقت کنید که سرویس فیلتر هوا میتواند در سلامت خودرو نقش مهمی ایفا کند. در صورت گرفتگی و آلودگی فیلتر هوا، اختلال در عملکرد ماشین به وجود میآید.
در صورت گرفتگی و اشکال در فیلتر هوا، سوخت کافی به موتور ماشین نمیرسد و همین موضوع علتی برای گاز نخوردن ماشین است. با توجه به این موضوع، کارشناسها و مکانیکهای خودرو توصیه میکنند که فیلتر هوای ماشین را به صورت دورهای تعویض کنید تا عملکرد خودرو دچار مشکل نشود.
مشکل در دیسک و صفحه
دیسک و صفحه در خودرو میتوانند دچار فرسایش و تخریب شوند. تمامشدن و فرسودگی اینها هم ممکن است، علت گاز نخوردن ماشین باشد. پس همیشه حواستان را نسبت به این بخشها جمع کنید و با معاینه گاهبهگاه خودروی خود مانع از مختلشدن عملکردهای مختلف آن شوید.
بخوانید: تشخیص زمان تعویض دیسک و صفحه کلاچ
خرابی استپر موتور
استپر موتور میتواند یکی از موارد علت گاز نخوردن ماشین باشد. استپر موتور یکی از قطعاتی است که به صورت مستقیم با موتور خودرو در ارتباط میباشد. ارتباطی که بین شمعها و وایر شمعهای خودرو با استپر موتور وجود دارد سبب میشود تا در صورت وجود ایراد در این قطعه موتور عملکرد مطلوبی از خود نمایش نگذارد. با ایجاد ایراد در استپر موتور دریچه گاز قادر نخواهد بود به موقع باز و بسته شود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت اختلال در استپر موتور یکی از دلایل گاز نخوردن ماشین است.
وجود مشکل در کمپرس سیلندر
کمپرس سیلندر روی سوپاپها و رینگهای خودرو اثر دارد و عملکرد درست این بخشها هم میتواند موجبات عملکرد صحیح موتور را فراهم کند. حال اگر کمپرس سیلندر دچار مشکل شود، میتواند گاز نخوردن ماشین را به شما تحمیل کند. پس توجه به معاینه عملکرد این قطعهها را هم دستکم نگیرید.
نامرغوب بودن یا اتمام روغن موتور
یکی از مؤلفه های مهم در خودرو، کیفیت روغن موتور است. روغن یک روانکار در مکانیزم خودرو است که با خاصیت روان کنندگی سبب بهبود عملکرد قطعات مختلف موتور خودرومی گردد. انتخاب یک روغن موتور با کیفیت بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، ضرورت دارد در بازه های زمانی مشخص، پس از طی کردن یک مسافت معین در راستای تعویض روغن موتور اقدام نمایید. بی توجهی به تمام شدن روغن موتور زمینه را برای کاهش گاز خوردن و جلوگیری از افزایش شتاب خودرو فراهم می کند.
بخوانید: انواع روغن موتور خودرو
وجود مشکل و خرابی در پمپ بنزین خودرو
اگر پمپ بنزین خراب باشد یا صافی بنزین تمیز نباشد، احتمال دارد که خودرو در گازخوردن دچار مشکل شود. پمپ بنزین همان قطعهای است که سوخت را به باک انتقال میدهد. حالا اگر نتواند سوخت را بهطور کامل به موتور برساند، گازخوردن هم رخ نخواهد داد.
در صورت مواجه شدن با گاز نخوردن ماشین چه کاری باید کرد؟
بی توجهی به علت گاز نخوردن ماشین آن هم به مدت زمان طولانی، میتواند، پیامدهای مخربی برای سلامت فنی خودرو داشته باشد. هزینههای تعمیرات بالا و خرابی کامل قطعات میتواند، جزو این پیامدها باشد. از این رو در صورتی که برای نخستین بار با این مشکل روبه رو میشوید، بهتر است که به تعمیرگاه مجاز و معتبر مراجعه کرده تا در کوتاهترین زمان موارد را بررسی کرده و ایراد خودرو شما برطرف شود. توجه کنید که در صورت عدم توجه به این مشکلات، خرابیهای بیشتر و بزرگتری را تجربه خواهید کرد و مجبور به پراخت هزینههای بیشتری خواهید بود.